Κτίρια

Στα κτίρια η BCT Group αναλαμβάνει χώρους ειδικών απαιτήσεων όπως μουσεία, βιβλιοθήκες, μουσικές σκηνές, θέατρα, συνεδριακά κέντρα, νοσοκομεία, αεροδρόμια, μεγάλα ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα κ.λπ. τα οποία απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή στην παροχή κατάλληλης ποιότητας του εσωτερικού αέρα και χαρακτηρίζονται ως μεγάλες καταναλωτές ενέργειας, με σημαντικές μεταβολές του φορτίου.

Η επίτευξη των κατάλληλων συνθηκών του αέρα σε σχέση με τη θερμοκρασία και τη σχετική υγρασία, καθώς και την ποιότητα του αέρα και την καθαρότητα (θέματα πολύ σημαντικά για τη διατήρηση των έργων τέχνης) είναι ένα ευαίσθητο θέμα και απαιτεί βαθιά γνώση και ειδικό σχεδιασμό.

Ένα άλλο σημαντικό θέμα που χρειάζεται ιδιαίτερη προσέγγιση είναι η κατανάλωση ενέργειας. Τα ψυκτικά και τα θερμικά φορτία, καθώς και οι απαιτήσεις φρέσκου αέρα παρουσιάζουν σημαντικές διακυμάνσεις ανάλογα με την πληρότητα του κτιρίου σε κόσμο. Η ρύθμιση της ψύξης και θέρμανσης στην τρέχουσα ζήτηση είναι ένας βασικός δύσκολος στόχος. Μια αποτελεσματική λύση για την επίτευξη του στόχου αυτού δεν δίνεται μόνο από ένα περίπλοκο σύστημα αυτοματισμού, αλλά ολόκληρο το σύστημα HVAC και του σχετικού εξοπλισμού πρέπει να είναι σχεδιασμένο και να επιλέγεται κατάλληλα ώστε να επιτρέπουν τη δυνατότητα ρυθμίσεως από το 10% της ζήτησης σε 100% με ανάλογη κατανάλωση ενέργειας.

Είμαστε έτοιμοι να αναπτύξουμε το νέο σας Project!

Τα νέα μας

Ανακαίνιση Γραφείων

Λίγο μετά το δεύτερο lockdown, ξεκινήσαμε την ανακαίνιση των γραφείων μας. Οιδιακοσμητές και οι κατασκευαστές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους

Read More »