photo-325

Μουσική σκηνή ACRO – Κτιριακός Κλιμαστισμός

photo-325

Μουσική σκηνή ACRO – Κτιριακός Κλιμαστισμός

Κτίρια

Αθήνα

2009

Η μουσική σκηνή ACRO είναι μια διάσημη μουσική σκηνή της Αθήνας η οποία στεγάζει τις πιο δημοφιλείς παραστάσεις των πιο διάσημων Ελλήνων τραγουδιστών και φιλοξενεί επίσης ειδικές εκδηλώσεις, όπως ετήσια βραβεία μουσικής κ.λπ.

Το ACRO έχει χωρητικότητα των 10.000 ατόμων και έχει μια πολύ λεπτή αρχιτεκτονική δομή, μια ολόκληρη πλευρά της αίθουσας, ακριβώς δίπλα από τη μουσική σκηνή, είναι κατασκευασμένη από γυαλί προσφέροντας υπέροχη θέα προς  τον ναό της Ακρόπολης. Η συρόμενη οροφή της αίθουσας είναι επίσης κατασκευασμένη από γυαλί, επιτρέποντας υπαίθριες συνθήκες κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών νυχτών. Η περιοχή του κοινού έχει μια αμφιθεατρική δομή ενώ αποτελείται από τέσσερα περιφερειακά δάπεδα και την κύρια αίθουσα.

Όλα αυτά τα στοιχεία καθώς και η μεγάλη χωρητικότητα της αίθουσας θέτουν πολύ αυστηρές απαιτήσεις HVAC οι οποίες χρειάζεται να πληρούνται, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι καλύτερες συνθήκες αέρα για ένα χώρο με τόσο υψηλή αισθητική.

Η εταιρεία μας έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει όλα τα συστήματα HVAC για την μουσική σκηνή ACRO καθώς επίσης των υπόλοιπων χώρων του κτιρίου, εμβαδού 25.000 τμ, όπου στεγάζεται το ACRO.

Η εταιρεία μας επικεντρώθηκε στους ακόλουθους στόχους:
  • Προσέγγιση πολλαπλών ζωνών για την κάλυψη των διαφορετικών απαιτήσεων ψύξης και θέρμανσης του αμφιθεατρικού χώρου
  • Ρύθμιση της ποσότητας του φρέσκου αέρα ανάλογα με τη συγκέντρωση των παρευρισκόμενων στην αίθουσα σε συνδυασμό με την ρύθμιση της παραγωγής ψύξης η/και  θέρμανσης
  • Κατάλληλη διανομή και διάχυση αέρα για την επίτευξη αποτελεσματικής απαγωγής καπνού ώστε τα ρεύματα αέρα να μη δημιουργούν ενόχληση στο κοινό, (το σύστημα HVAC προβλεπόταν για άδεια καπνίσματος σε ολόκληρη την αίθουσα)
  • Έλεγχο της σχετικής υγρασίας αναλόγως την συγκέντρωση ατόμων στον χώρο
Τελευταία Άρθρα
Εγγραφείτε στο Newsletter

Σχετικά Έργα

Ανακαίνιση Γραφείων

Λίγο μετά το δεύτερο lockdown, ξεκινήσαμε την ανακαίνιση των γραφείων μας. Οιδιακοσμητές και οι κατασκευαστές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους από το γκρέμισμα των τοίχων

Read More »