ekea

Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας – Εργαστήρια

ekea

Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας – Εργαστήρια

Εργαστήρια

Θρακομακεδόνες, Ελλάδα

2020

Το έργο αυτό αφορούσε την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων στο Εθνικό Αιματολογικό Κέντρο, για τη δημιουργία ενός συγκροτήματος 4 Εργαστηρίων Βιοασφάλειας στα οποία γίνεται αιματολογική ανάλυση σε συνθήκες αποφυγής μόλυνσης και εξάπλωσης λοίμωξης. Τα εργαστήρια λειτουργούν ως εξεταστικά κέντρα δειγμάτων Covid-19.

Δημιουργήθηκε ένα εργαστήριο EuGMP κλάσης Β στο οποίο ανοίγονται τα δείγματα για τον μικροβιολογικό τους έλεγχο, δύο airlocks κλάσης  Β για την είσοδο και έξοδο του προσωπικού από τον καθαρό χώρο και ένας χώρος κλάσης Δ όπου λαμβάνονται τα δείγματα χωρίς να έρχονται σε επαφή με το προσωπικό του εργαστηρίου.

Όλοι οι χώροι είναι υπό κενό έτσι ώστε να μην διαφεύγει αέρας από το εργαστήριο σε άλλους εξωτερικούς χώρους.

Η εταιρεία μας ανέλαβε σε πολύ περιορισμένο χρονικό διάστημα (το πολύ 2 εβδομάδες) και σε συνθήκες καραντίνας λόγω της πανδημίας COVID-19 να ολοκληρώσει αυτό το έργο και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δουλέψαμε σκληρά λαμβάνοντας όλες τις βασικές μετρήσεις ασφαλείας, χρησιμοποιήσαμε το ομαδικό μας πνεύμα, εκμεταλλευτήκαμε την υψηλή τεχνογνωσία και εξειδίκευσή μας και καταφέραμε να ολοκληρώσουμε εργαστήρια 100m2 μέσα σε έξι ημέρες.

Η θέση σε λειτουργία και η πιστοποίηση έγινε σύμφωνα με το ISO 14644 & EU GMP vol. 4 παράρτημα 1 και ολοκληρώθηκε επίσης από ειδικούς του BCT. Παρασχέθηκαν τα κατάλληλα πρωτόκολλα DQ, IQ και OQ με την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Τελευταία Άρθρα
Εγγραφείτε στο Newsletter

Σχετικά Έργα

Ινστιτούτο Παστερ – Εργαστήρια

Cleanroom GMP Class A/B Re-Design & Construction για το Τμήμα Ποιοτικού Ελέγχου του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ. Χρησιμοποιείται ως εργαστήριο για τον ποιοτικό έλεγχο ενέσιμων σκευασμάτων.

Read More »

Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας – Εργαστήρια

Εργαστήρια Θρακομακεδόνες, Ελλάδα 2020 Το έργο αυτό αφορούσε την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων στο Εθνικό Αιματολογικό Κέντρο, για τη δημιουργία ενός συγκροτήματος 4 Εργαστηρίων Βιοασφάλειας στα

Read More »